HOPES Projesi İle 220 Öğrenciye Ücretsiz İngilizce Kursu

British Council
Çalışma alanları: Yüksek Öğrenim İngilizce Erişim Programı
Şube Ofisi: Kahire ve Erbil
Hedef gruplar Ortaöğrenim sonrası Suriyeli mülteciler ile yoğun mülteci göçünden etkilenen ev sahibi toplumlardaki gençlerdir.
Projenin amacı Suriyeli gençlere daha iyi bir gelecek sunabilmek ve Suriye’nin kriz sonrası
yeniden inşasına katkıda bulunmaktır. Proje, komşu bölgede dezavantajlı Suriyeli gençlerin ve ev sahibi toplumların daha kaliteli ve yüksek öğrenim imkanlarına katılımını ve erişimini arttıracaktır.
Yer ve Süre:
4 yıl sürecek olan proje Nisan 2016’da başlayıp Kasım 2019’da sona erecektir. Proje fiziki olarak proje ülkeleri olan Ürdün, Lübnan, Türkiye, Mısır ve Irak’ta uygulanacaktır.
Faaliyetler ve Sonuçlar:

Akademik  danışmanlık:  Eğitim  Görevlileri,  beş  hedef  ülkede  Suriyeli  mültecileri  ve
dezavantajlı  ev  sahibi  toplulukları  ev  sahibi  ülkelerde  yükseköğrenime  erişim  imkânları konusunda  bilgilendirecektir.  Bu  şekilde  toplamda  42,000  fazla  kişiye  ulaşılması planlanmaktadır.

Burs  Fonu:  Burs  Fonu  yoluyla  300’den  fazla  tam  akademik  burs  verilecek,  böylelikle  yerel kurumlarda  öğrenim  imkânları  daha  da  kolaylaştırılacaktır.  Burslar  özellikle  lisans düzeyindeki adaylara verilecek olup, bilhassa çatışma nedeniyle Suriye’deki eğitimlerine ara vermek zorunda kalan öğrenciler üzerinde odaklanılacaktır.

İngilizceye Erişim Programı: 4,000 öğrenci üniversite-temelli İngilizce ve öğrenim becerilerikurslarından  faydalanacaktır.  Kursiyerler  İngilizcelerini  ilerleterek,  ev  sahibi  ülkelerde  burs başvurusunda  bulunma  ve  burs  alabilme  imkânlarını  ayrıca  diğer  eğitim  fırsatlarına  erişim olanaklarını arttıracaktır. Dil becerilerinin kazanılması istihdam olanaklarının olduğu yerlerde iş bulma imkânını da arttıracaktır.

Do you want to improve your English?

Do you have time to complete a 100-hour English course taught intensively (1 month) or semi-intensively (1 semester) or non–intensively (over the academic year) and an online English course?

If you have answered yes to any of the questions, you may be able to join the Higher Education English Access Programme (HEEAP) which is part of the HOPES project.

What is HOPES?

HOPES (Higher and Further Education Opportunities and Perspectives for Syrians) is an EU funded response to the Syrian refugee crisis. It aims at significantly improving the situation of Syrian refugees of post-secondary age as well as local young people by directly addressing their education needs in host communities affected by the high influx of refugees. As part of the project, Syrians and Turkish students can enrol on free English courses.

What do you get on a HEEAP course?

• 100 hours of face-to-face English classes
  • An online course that will improve your English skills for employability (additionally to the 100 hours face-to-face classes)

An Aptis test and certificate that you can use to show employers and universities your English level (after completing the 100 face-to-face classes and the online course)

Courses will be taught at Istanbul University by university teachers with classes of around twenty students.

How to Apply:

If you are interested, please fill out the attached application form at; https://www.surveymonkey.com/r/heeapistanbuluniversity

• Deadline: Wednesday, 1 February at 23:59 to submit the application from
  • You will have to attend an online English test, so we know which level of English class is best for you.
  • We will announce the exact time and place for the online placement test (OPT) and the English Course- at a later stage.

Only students who have admitted their application form ON TIME will be allowed to attend the Online Placement Test.

هل تريد تحسين لغتك الانجليزية؟

هل لديك الوقت لانهاء دورة اللغة الانجليزية المكونة من 100 ساعة اما بشكل مكثف (لمدة شهر) او بشكل شبه مكثف (لمدة فصل) او بشكل غير مكثف (على مدار السنة الاكاديمية) بلاضافة الى دورة اللغة انجليزية عبر الانترنت؟

هل انت من سوريا ؟

اذا اجبت بنعم على اي من هذه الاسئلة, فانه من الممكن ان تكون مؤهلا للانضمام الى برنامج اللغة الانجليزية للالتحاق بالتعليم العالي (HEEAP) الذي يعد جزئا من برنامج آمال (HOPES) .

ما هو برنامج آمال (HOPES

آمال (HOPES) (فرص ومجالات التعليم العالي ومتابعة التأهيل للسوريين و للفئات الأقلّ حظاً) هو برنامج مموّل من صندوق الاتحاد الأوروبي استجابة للأزمة السورية. يهدف البرنامج إلى تحسين وضع اللاجئين السوريين و الشباب الذين يحتاجون الدعم في مرحلة ما بعد الدراسة الثانوية، إلى جانب وضع جيل من الشباب المحلي، من حيث الاهتمام باحتياجاتهم التعليمية في البلاد المضيفة والمتأثّرة بأعداد اللاجئين الكبيرة. و كجزء من البرنامج فإنه من الممكن للطلبة السوريين و الاتراك للالتحاق بشكل مجاني لدورات HEEAP للغة الانجليزية.

• على ماذا تحصل في حال انضمامك الى دورات HEEAP ؟
  • 100 ساعة من حصص اللغة الاتجليزية وجها لوجه
  • دورة تدريبة عبر الانترنت و التي ستعمل على تحسين مهارات اللغة الإنجليزية لديك لغايات زيادة فرص التوظيف (بالاضافة الى 100 ساعة  من حصص اللغة الاتجليزية وجها لوجه)
  • ستتقدم لاختبار APTIS والحصول على شهادة ستتمكن من استخدامها لاثبات مستواك في اللغة الانجليزية لغايات العمل و الدراسة (بعد الانتهاء من من ال 100 ساعه من الحصص الصفية و التدريب عبر الانترنت)

جميع الحصص ستدرس في جامعة اسطنبول عن طريق مدرسين جامعيبن في صفوف مكونه من 20 طالب و طالبة تفريبا